You are currently viewing A székhelyszolgáltatásról őszintén

A székhelyszolgáltatásról őszintén

Szeretnénk, ha teljes képet kapna a székhelyszolgáltatásról, ezért megmutatjuk az előnyeit, de a lehetséges korlátokat sem hallgatjuk el. Lássuk!

Egyetlen szolgáltatás, számtalan előny

Anyagi terhek csökkentése

A székhelyszolgáltatás lehetővé teszi, hogy a vállalkozások professzionális irodai környezetet használjanak, méghozzá annak fenntartási költségei nélkül. Ez különösen fontos lehet az induló vállalkozások számára, amiknek korlátozott költségvetésből kell gazdálkodniuk, de minden cégnek komoly megtakarítási lehetőséget jelent.

Adminisztratív támogatás

A székhelyszolgáltatás megkönnyíti az adminisztratív teendőket, például a postai küldemények kezelését vagy a hatóságokkal való kapcsolattartást illetően. Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy az üzleti tevékenységekre összpontosítsanak, és ebben az esetben is igaz a mondás, hogy az idő pénz.

Professzionalizmus növelése

A székhelyszolgáltatás lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalkozások komoly presztízsértékkel bíró címet adjanak meg ügyfeleiknek, partnereiknek, és akár tárgyalásokat is lefolytassanak a helyszínen. A professzionális környezet határozottan növeli a hitelességet.

Extra rugalmasság

A székhelyszolgáltatás rugalmasabb, mint egy iroda bérlése, mivel ebben az esetben nincs szükség hosszú távú kötelezettségvállalásra. Megvan viszont a lehetőség, hogy a vállalkozások alkalmazkodjanak az üzleti igényekhez, bővítés vagy csökkentés esetén nem kell aggódni az iroda méretének, szerződési feltételeinek módosítása miatt.

Vannak korlátai is a szolgáltatásnak?

Miután sorra vettük a székhelyszolgálat előnyeit, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy akadnak-e korlátok is, hisz egyértelmű, hogy egy felelős vezetőnek ezeket is mérlegelnie kell, mielőtt döntést hoz. Nézzük tehát, mi az, ami esetleg felmerülhet a számtalan érv másik oldalán:

  • Fizikai távolság: Bár a cím presztízsű lehet, a vállalkozás fizikailag nem található ott, ami néhány ügyfél vagy partner számára félrevezető lehet.
  • Potenciális hitelességi kérdések: Egyesek úgy érezhetik, hogy a székhelyszolgáltatás használata kevésbé hiteles, mint egy saját iroda fenntartása.
  • Rejtett költségek: Néhány szolgáltatónál rejtett díjak merülhetnek fel például a túl sok levél vagy csomag fogadása miatt.

A székhelyszolgáltatásnak ugyanakkor nincsenek olyan korlátai, amelyek kizárnák bármely vállalkozás számára. Ha pedig a cég megfelelően kommunikálja ügyfelei és partnerei felé a székhellyel kapcsolatos információkat és okosan választ partnert, az itt felsoroltakat mind el lehet kerülni.

Azonban fontos, hogy a vállalkozás az igényeinek megfelelő szolgáltatást válassza. Ha például gyakran kell sort keríteni megbeszélésekre, érdemes olyan székhelyszolgáltatót választani, amely igény szerint tárgyalóhelyiséget is biztosít, vagy ha ki tudja használni a cég, érdemes iparűzési adó mentes székhelyszolgáltatás után nézni.

Erre figyeljen, amikor partnert választ!

Székhelyszolgáltatás Budapesten és más településeken is nagy számban érhető el, és mindegyik cég mást nyújt, ezért az alapos tájékozódás különösen fontos. A szerződéskötést megelőzően érdemes tehát a következő lépéseket megtenni:

Célszerű minél több információt gyűjteni a lehetséges partnerrel kapcsolatban, ide tartozhatnak például a szerződéskötés feltételei, a referenciák, de még néhány fotót is érdemes megnézni. Ezt követően sorra kell venni a vállalkozás igényeit, hisz a cél az, hogy a szolgáltatások és az elvárások minden ponton találkozzanak.

Ha ez megvan, össze lehet hasonlítani az ajánlatokat és megkeresni a legjobb ár-érték arányt biztosító szolgáltatót. A végleges döntés előtt azonban mindenképp érdemes feltenni pár kérdést a leendő partnernek, hisz ahány vállalkozás, annyi féle egyedi körülmény merülhet fel, ezért a legjobb mindent tisztázni.

Ránk mindenben számíthat, tudunk biztosítani IPA-mentes székhelyet és könnyen megközelíthető, modern irodát Budapesten, díjszabásunk mindkét esetben abszolút korrekt. Nézzen szét weboldalunkon és ha szolgáltatásunk meggyőzte, keressen minket bizalommal!