You are currently viewing A székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak is okos döntés

A székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak is okos döntés

A székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak épp olyan fontos, mint cégeknek, sőt, bizonyos szempontból még nagyobb jelentőséggel bír, megosztjuk Önnel, miért!

Ha Ön is egyéni vállalkozó, pontosan tudja, hogy alaposan át kell gondolni, mire érdemes költeni, hiszen az anyagi háttér egész másképp alakul, mint egy cég esetében. A székhelyszolgáltatás elsőre talán olyasminek tűnik, aminek a díját csak a társas vállalkozásoknak éri meg beilleszteni a költségvetésbe, de biztos, hogy ez így van? Vajon egyéni vállalkozónak kell-e székhely? Az alábbiakban ezt a témát fogjuk körüljárni, hogy Önnek is segíthessünk eldönteni, megéri vagy sem.

Szeretné a saját otthonában fogadni ügyfeleit?

Az otthona az a hely, ahol valószínűleg Ön sem mindig fogad szívesen idegeneket, még akkor sem, ha potenciális ügyfélről van szó. Ezzel szemben a székhelyszolgáltatás igénybevételével nem kell feltüntetnie a saját címét, vagyis attól sem kell tartania, hogy olyan időpontban csönget valaki, amikor Ön épp jól megérdemelt pihenését tölti otthon. Hivatalosan továbbra is utolérhető marad, viszont megőrizheti privát szféráját, így okosan különválaszthatja a munkát és a magánéletet.

A székhely a hatósági ellenőrzések színtere is

A bejelentett székhelyen bizony nem csak meglévő és leendő ügyfelei kereshetik fel, hanem hivatalos szervek is. Ha a saját lakcímét adja meg a hatóságoknak, egy általános ellenőrzés miatt bármikor felkereshetik, de még az is előfordulhat, hogy egy félreértésből adódóan lefoglalják ingóságait. Amennyiben viszont székhelyszolgáltatást vesz igénybe, a törvényben előírt cégiratokat nem Önnek kell megőriznie, és a NAV munkatársai sem lephetik meg otthonában.

Tárgyalás, halaszthatatlan ügyek intézése? Nem gond!

A székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozók részére sokoldalú lehetőség, hiszen ha van egy igényes helyszín, ahová szabad bejárása van, az tárgyalásoknak is otthont adhat. Ugye Ön is komolytalannak tartaná, ha valaki a saját nappalijába kísérné be egy megbeszélés alkalmával? A székhelyszolgáltatás erre is megoldást kínál, egyszerűen csak le kell foglalnia a tárgyalót. Ha elintéznivalója akad, vagy csak jól jönne egy nyugodt hely, ahol átgondolhatja a következő projektjeit, szintén ott a székhely.

És mi lenne, ha ehhez még postakezelés is tartozna?

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor nem találja otthon a postás, és ha elvégezte aznapi teendőt, még sort kell kerítenie arra is, hogy átvegye küldeményeit. Be kell vallani, ez színtiszta időpocsékolás, amitől szintén megszabadulhat, ha úgy dönt, hogy székhelyszolgáltatást vesz igénybe és többé nem a saját lakcímét tünteti fel, amikor ügyeket intéz. Az irodában mindig van valaki, aki átveszi a küldeményeket, Ön pedig foglalkozhat a dologgal, amikor időt tud szakítani rá.

Ha összegezni akarjuk, milyen székhelyszolgáltatás kell az egyéni vállalkozónak, akkor azt mondhatjuk, hogy olyan, ami egy megbízható társként mindig ott van a háttérben. Amit Ön nyer vele, az idő, energia és persze elképesztő kényelem, erre a hármasra pedig mindenkinek szüksége van, aki úgy dönt, hogy a maga ura lesz a munkában. Amennyiben úgy véli, hogy Önnek is megérné egy ilyen partner, kössön velünk szerződést és engedje át a hétköznapi terheket nekünk!

Nézzen szét weboldalunkon, ahol megtudhatja, hogy pontosan mit takar szolgáltatásunk, válassza ki az Ön számára legkedvezőbb díjcsomagot, és vegye fel velünk a kapcsolatot! Ha kérdése lenne, szívesen segítünk, elérhetőségeinket szintén megtalálja itt, a honlapon. Várjuk megkeresését!